KEVIN LANGEDIJK 

COHESION IN CHAOS 
EENHEID IN DRUKTE

Beeldend kunstenaar Kevin Langedijk is opgeleid als graphic designer in Rotterdam. Aangetrokken door de dynamische advertising-wereld en geïnspireerd door popart kunstenaars koos hij voor een grafische opleiding. Zijn loopbaan bracht hem telkens op het snijvlak van het commerciële bedrijfsleven en de kunstwereld. Hij verbleef langere periodes in New York en Hong Kong en Singapore.

Op jonge leeftijd ontwikkelde Langedijk een interesse voor de kleurrijke visuele vormgeving van Amerikaanse comics. In het bijzonder de periode die wordt aangeduid als de Golden Age van het stripverhaal, die begon in de late jaren 30 van de 20e eeuw en duurde tot na de tweede wereldoorlog. Tijdens deze periode ontstonden de moderne comics en deden superhelden zoals Batman, Captain America en Wonder Woman op grote schaal hun intrede.
 
Naast comics zijn Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Jeff Koons en Bansky bronnen van inspiratie. Dit is terug te vinden in zijn kleurrijk werk dat te omschrijven is als een mix van popart, neo-pop en graffiti. Uit een ogenschijnlijke drukte aan kleuren weet hij visuele rust en eenheid te creëren. Hij schept hiermee samenhang in een chaotische omgeving.
In 2012? startte Langedijk zijn professionele carrière als beeldend kunstenaar. Hij werkt in opdracht en maakt vrij werk vanuit zijn atelier in Vlaardingen.  


Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp